La botiga Fruites i Verdures K La Sita l'hem traslladat a Fruites i Verdures El Mas

Hide
Show
 Categories : fruteria san quirze valles Receptes

 

melmelada codony

 

El.laboració:

  1. Pelar els codonys i tallar a trossos petits, despreciant els pinyols i el cor.
  2. Posar-los en una olla i cobrir-los d´aigua,  just a nivell. Tapar i posar-la a foc baix. Quan arrenqui el bull, coure durant 40 minuts, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. En acabar, treure del foc i deixar-ho reposar tapat tota una nit.
  3. Liquar tota la massa, sense escórrer el suc.
  4. Per cada quilo de massa, afegir 750 grs. de sucre.
  5. Posar a foc baix fins que arrenqui el bull; tapar l´olla i coure durant 25 minuts, remenant de tant en quant amb la cullera de fusta.
  6. Pots de vidre + tapes, omplir d´aigua bullent (per evitar de que hi quedin bactèries). Escórrer. Tanmateix “escaldar” una cullera ó similar d´acer i un cullarot també metàl.lic.
  7. Al treure la melmelada del foc, inmediatament posar la cullera d´acer a dins d´un dels pots de vidre i omplir-lo amb la melmelada, amb el cullarot, fins dalt de tot del pot. Tapar i donar la volta al pot, per evitar que quedi aire a la part de sota i la melmelada es floreixi.
  8. Seguir l’operació nº 7 amb tots el demés pots que volguem omplir, exactament de la mateixa manera que ho hem fet el primer cop.
  9. Si es compleixen correctament tots els passos, la melmelada guardada en un lloc sec -sense nevera-, dura mesos. Quan s’obri un pot, llavors sí cal guardar-lo a la nevera, per tal de que no es malmeti.

Tags :

Comenta

La teva adreça de correu no serà visible. Dades obligatories *

Has d' Identificar-te per publicar un comentari.

%d bloggers like this: